Cinci candidaţi pentru funcţia de director al Serviciului Vamal. Cine sunt aceştia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cinci candidaţi pentru funcţia de director al Serviciului Vamal. Cine sunt aceştia

Natalia Calenic, Sava Maimescu, Vladislav Şveţ, Iurie Gorea şi Marin Gospodarenco au fost admişi la concursul pentru funcţia de director al Serviciului Vamal. Decizia a fost luată astăzi, 9 octombrie, de către Comisia de concurs pentru selectarea directorului Serviciului Vamal. Comisia a verificat respectarea criteriilor de eligibilitate de către candidaţi, precum şi reputaţia profesională a acestora.

Din componenţa comisiei de concurs fac parte Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor, Artur Mija, reprezentant al cabinetului Prim-ministrului, Andrei Balan, şeful direcţiei contencios şi controlul legalităţii al Ministerului Finanţelor, Sergiu Gaibu, reprezentant al societăţii civile, Tatiana Lariuşin, reprezentanta mediului de afaceri, Elena Levinţa-Perciun, expertă în resurse umane şi Tatiana Buianina, expertă în psihologie. În calitate de observator la lucrările comisiei a participat jurnalistul de investigaţie, Ion Preaşca. Membrii comisiei nu sunt remuneraţi pentru această activitate.

Următoarea etapă va fi competiţia dosarelor de concurs, care se va desfăşura în şedinţă publică. Informaţia despre data desfăşurării competiţiei dosarelor de concurs va fi plasată pe pagina web a Ministerului Finanţelor şi a Serviciului Vamal. Dosarele candidaţilor la concurs (CV, scrisorile de motivare şi conceptul de dezvoltare propus de fiecare candidat în parte) vor fi plasate pe pagina web a Ministerului Finanţelor şi a Serviciului Vamal.

Concursul pentru funcţia de director al Serviciului Vamal a fost anunţat pe data de 3 septembrie 2019, iar termenul-limită pentru depunerea dosarelor a fost 30 septembrie, anul curent. La concurs s-au înscris 22 candidaţi, dintre care 21 au depus dosarul în termen, iar un candidat - după expirarea acestuia.

Similare
RECOMANDĂRI