Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM a privatizat centrul oraşului Chişinău

Socialiştii şi-au rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru un an de acum înainte. Potrivit consilierului municipal PUN Corneliu Pântea, deputaţii PSRM au trimis Primăriei declaraţii prealabile prin care cer permisiunea de a organiza întruniri cu alegătorii în centrul Chişinăului în fiecare week-end din 2020. Socialiştii spun că intenţia lor este de a se întâlni periodic în Piaţă cu cetăţenii, pentru a pune în discuţie diferite probleme din societate.

Consilierul municipal PUN Corneliu Pântea a publicat mai multe declaraţii semnate de socialişti prin care deputaţii PSRM îşi doresc să rezerve Piaţa din centrului Chişinăului în perioada martie 2020- ianuarie 2021.
 
„Teama PSRM şi a lui Dodon de mitinguri anti-socialiste îi face pe aceştia să-şi ia măsuri de precauţie ruşinos de exagerate. Astfel, pentru a nu permite cetăţenilor să se adune şi să protesteze faţă de "raiul socialist" al lui Dodon, PSRM a rezervat, din martie 2020 până în ianuarie 2021, Piaţa Marii Adunări Naţionale în fiecare săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 9.00 până la 22.00”, a scris pe Facebook CORNELIU PÂNTEA, consilier municipal PUN.
 
Socialistul Grigore Novac este unul dintre cei împuterniciţi să asigure buna desfăşurare a acestor întruniri. Novac spune că, astfel, PSRM îşi doreşte să se consulte cu cetăţenii în privinţa problemelor stringente ale societăţii.
 
„Noi avem idei de modificare a legislaţiei, consultarea formarea formală cu cetăţenii este prin referendum, dar până la asta vrem să ne consultăm cu cetăţenii, ca să avem un Vox populi”, a spus GRIGORE NOVAC, deputat PSRM.
 
Grigore Novac spune că PMAN este cel mai potrivit loc pentru întâlnirile cu alegătorii.
 
„În alte locaţii este cam dificil, noi am încercat de câteva ori la TOB, este cazon acolo şi nu vrem să distrugem mediul ambiant, de aceea cel mai potrivit loc este PMAN”, a precizat Grigore Novac.
 
Opoziţia parlamentară spune că, astfel, socialiştii încearcă să îngrădească dreptul şi altor cetăţeni de a organiza evenimente publice în centrul Chişinăului.
 
„Evident, creeză obstacole pentru alţii care vor să organizeze pe bune o manifestaţie acolo, până a avea permisiunea primăriei trebuie să-şi ceară învoiere de la PSRM care deja au rezerva6t”, a menţionat DINU PLÂNGĂU, deputat PPDA.
 
„Acest zel, inclusiv prin acest demers ruşinos legat de PMAN, ei probabil cred că nu doar PMAN o pot privatiza, ci întrega ţară o pot privatiza”, a spus MIHAI POPŞOI, deputat PAS.
 
În cererile depuse de socialişti la primărie este specificat că întrunirile pe care-şi doresc să le organizeze vor reprezenta dezbateri libere şi democratice ale problemelor cetăţenilor. La evenimente este planificată participarea a aproximativ 20 de mii de oameni.
 
Similare
RECOMANDĂRI