Cetăţenii Republicii Moldova folosesc mai mult internet de când nu mai merg la muncă. Volumul traficului a crescut cu o treime
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii Republicii Moldova folosesc mai mult internet de când nu mai merg la muncă. Volumul traficului a crescut cu o treime

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a constatat că, în perioada 9 – 23 martie, volumul traficului generat în reţelele de comunicaţii electronice a crescut semnificativ faţă de perioada similară a anului precedent.

Astfel, volumul traficului de Internet la puncte mobile generat în reţelele celor trei furnizori (Orange, Moldtelecom şi Moldcell) a constituit circa 5,6 milioane Gb, ceea ce este cu 28,5% mai mult decât volumul mediu de trafic generat în perioadă similară a anului 2019, iar volumul traficului de Internet la puncte fixe în reţelele furnizorilor cu ponderea cea mai mare pe segmentul respectiv (Starnet, Arax, Moldtelecom, Orange) a atins cifra de 35,5 milioane Gb, sau cu 28,1% mai mult decât în aceeaşi perioada de referinţă a anului trecut, scrie bizlaw.md.

Volumul de trafic voce în reţelele mobile, la fel, a crescut şi a depăşit cifra de 304,5 milioane minute (în creştere cu 16,1%).

În pofida creşterii volumului de trafic, furnizorii au asigurat fiabilitatea reţelelor şi continuitatea serviciilor la nivelul de calitate stabilit potrivit condiţiilor de licenţă.

Totodată, au fost lansate un şir de oferte promoţionale, fără plăţi adiţionale, precum dublarea traficului de internet şi posibilitatea de a viziona toate posturile de televiziune din oferta serviciilor media audiovizuale, retransmise de către furnizori.

Similare
RECOMANDĂRI