La centrul de triere a pacienţilor suspecţi de COVID-19 de la MoldExpo au fost pregătite 75 de paturi
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

La centrul de triere a pacienţilor suspecţi de COVID-19 de la MoldExpo au fost pregătite 75 de paturi

Primăria municipiului Chişinău informează că amenajarea Centrului de triere a pacienţilor suspecţi cu COVID-19 de la CIE „Moldexpo" a fost finalizată. Lucrările de pregătire a spaţiului au durat 3 zile, iar în acest scop au fost antrenaţi specialişti din domeniul medical şi militari ai Armatei Naţionale.

Astfel, au fost pregătite 75 de locuri (paturi) pentru pacienţi, amplasate în separeuri improvizate. De asemenea, a fost adus utilajul necesar medicilor, iar Societatea de Cruce Roşie a contribuit cu 500 de seturi de lenjerie de pat şi cu dezinfectanţi. Centrul este dotat cu duşuri şi grupuri sanitare.

Directorul Centrului COVID, Oleg Crudu, detaşat pentru perioada stării de urgenţă din calitatea de conducător al SCM „Sfânta Treime", în comun cu pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, au coordonat lucrările la faţa locului.

Primarul general, Ion Ceban a menţionat că municipalitatea întreprinde măsurile necesare pentru a ajuta toţi cetăţenii afectaţi de coronavirus.

În prezent sunt desfăşurate lucrări pentru pregătirea celui de-al doilea pavilion, care are o capacitate mai mare, de până la 300 de locuri.

Similare
RECOMANDĂRI