Pelerinii veniţi la Iaşi au stat la rând şi câte 20 de ore ca să se închine la moaştele Sfintei Parascheva
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pelerinii veniţi la Iaşi au stat la rând şi câte 20 de ore ca să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

Încă o noapte de rugăciune şi smerenie pentru mulţimea de pelerini veniţi să se închine la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva de la Iaşi. Pentru credincioşi ajunul sarbatorii Ocrotitoarei Moldovei a însemnat o noapte dedicată meditaţiei şi introspecţiei. În ciuda oboselii şi temperaturilor scăzute oamenii au stat la rând şi câte 20 de ore, bucuroşi că pot participa şi în acest an la marea sărbătoare ortodoxă.

Veniţi cu zecile de mii din comunele Moldovei, din ţară sau de la mii de kilometri departare, pelerinii s-au aşezat cuminţi la coadă pentru a se ruga la moaştele Sfintei Parascheva. Oamenii au adus haine, icoane sau obiecte personale pentru a le sfinţi prin atingere de racla în care se aflau osemintele sfintei Parascheva. Anul acesta a fost adusă la Iaşi şi racla cu mâna dreaptă a sfântului ierarh Spiridon.
 
Înainte să ajungă la porţile catedralei, pelerinii au de parcurs o porţiune de drum în pantă. În timpul urcuşului oamenii aprind lumânări pe care le aşează în scobiturile din zidul de piatră.
 
Pentru pelerinii istoviti de aşteptare şi drum organizatorii au oferit mii de ceşti cu ceai şi pacheţele cu mâncare caldă, binevenite având în vedere că la Iaşi minima nopţii a coborât până la 7 grade.
Similare
RECOMANDĂRI