Peste 60 de incendii de vegetaţie înregistrate în ultimele 24 de ore. 10 hectare au fost distruse la Butuceni, Orhei
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Peste 60 de incendii de vegetaţie înregistrate în ultimele 24 de ore. 10 hectare au fost distruse la Butuceni, Orhei

În ultimele 24 de ore angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în peste 60 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie aprinsă. Cele mai multe focare au fost înregistrate în raioanele Cahul, Leova Ştefan Vodă, Orhei, Hânceşti, Şoldăneşti, Ungheni, dar şi municipiul Chişinău.

Potrivit informaţiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în localitatea Moscovei, raionul Cahul, focul a mistuit 25 ha de teren, iar la Leova aproape 23 ha de iarbă. Incendii de vegetaţie au fost înregistrate şi în satul Butuceni, raionul Orhei, unde arderea a nimicit 10 ha de teren. Câte 10 ha de iarbă au fost cuprinse de flăcări în localitatea Fundul Galbenei, Hînceşti, dar şi în satul Palanca, raionul Ştefan Vodă. La Şoldăneşti focul a mistuit aproape 5 ha de iarbă, iar la Corneşti, Ungheni, incendiile de vegetaţie au distrus alte 10 ha de teren.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează repetat cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate şi să nu aprindă vegetaţia uscată. În condiţii de vânt şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune afectând spaţii forestiere dar şi animalele sălbatice. Pompierii îndeamnă oamenii să evită focul la igienizarea spaţiilor pentru a preveni incendiile de proporţii. În caz de situaţii de risc oamenii pot apela Serviciul 112. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore focarele de vegetaţie au fost extinse la aproximativ 137 ha de teren. 

Similare
RECOMANDĂRI